سنگ مرمر از دگرگونی سنگ آهک بر اثر حرارت و فشار زیاد ایجاد میشود. این سنگ با ظاهری بسیار زیبا و دلنشین کاربردهای فراوانی در ساخت انواع مصنوعات سنگی و همچنین کارایی فراوانی به عنوان سنگ ساختمانی دارد و ویژگی منحصربفرد آن امکان عبور نور از آن است .
مرمر سنگی با رنگی روشن است و خلوص بیشتر آهک در این سنگ باعث سفیدی بیشتر آن میشود. وجود ناخالصیهایی نظیر رس، اکسیدهای آهن و یا مواد قیری باعث وجود رنگهای زمینهای یا رگههای رنگی آبی، خاکستری، صورتی، زرد یا سیاه در این سنگ میشود.
وجود کلسیت در مرمر باعث میشود سختی آن به گونهای باشد بتوان آن را به خوبی تراشید. این مسئله باعث میشود که استفاده از سنگ مرمر در ساخت مصنوعاتی همچون مجسمهها رواج فراوانی داشته باشد. این ویژگی را در کنار شفافیت این سنگ بگذارید تا متوجه زیبایی دوچندان انواع سازههایی شوید که با استفاده از این سنگ ساخته میشوند.
سابپذیری مرمر آن را بدل به یکی از سنگهای ارزشمند ساختمانی کرده است. این سنگ پس از صیقلی شدن سطحی بسیار براق و جذاب دارد و در صورت نصب به عنوان نما، دیوارپوش، کفپوش و … جلوهای بینظیر به ساختمان میدهد.
سنگ مرمر را میتوان از مقاومترین سنگها در برابر شرایط محیطی همچون رطوبت، گرما و سرما دانست. از طرفی این سنگ مقاومت خوبی نیز در برابر بارانهای اسیدی دارد. ساختار سنگ به گونهایست که به ندرت و بسیار دیر دچار آلودگی شده و زیبایی خود را تا مدت زیادی حفظ میکند.
پودر سنگ مرمر برای افرادی که مبتلا به ریفلاکس اسید یا سوء هاضمه هستند مفید است. از دیگر کاربردهای پودر مرمر میتوان به استفاده از آن به عنوان مادهی رنگی، مادهی پرکننده در رنگ، سفیدکاری، بتونه، پلاستیک، دوغاب، مواد آرایشی، کاغذ و … را مثال زد. البته این کاربرد تنها در سنگهای مرمر بسیار سفید و خالص مشاهده میشود.همچنین از این سنگ برای خنثیسازی اسید در صنایع شیمیایی نیز استفاده میشود.